Ons verhaal

HET BEGIN

Als je last hebt van een blessure of pijn, of actief beter wilt bewegen is het enorm lastig om te beslissen waar je naar toe moet gaan. Mitch Schaefers, fysiotherapeut, begreep dat dit een frustratie was die veel mensen deelden.

In de wetenschap dat er een beter alternatief nodig was werd Física in 2016 gestart – Een praktijk met gespecialiseerde therapeuten die onze methode van therapie en beweegprogramma’s inzetten om jou pijnvrij en optimaal te laten functioneren. Wij hielpen al vele mensen van hun klachten af en werkten samen aan de best mogelijke beweegpatronen. Onze persoonlijke toewijding en aanpak draagt bij aan het behalen van jouw doelstelling. 

Als het eerste lifestyle therapie merk in Nederland heeft Física op dit moment de beschikking over 3 prachtige urban locaties in Zoetermeer, Rotterdam en Alphen a/d Rijn en nemen wij het voortouw in waarom zorgen voor je lichaam essentieel is in jouw dagelijks leven. Want wij geloven dat een pijnvrij en sterk lichaam je gelukkiger maakt in het leven en iedereen dit mag ervaren.

BEGIN 2016

Mitch Schaefers werkt aan het plan om Física op te richten en naar de mensen toe te brengen. Persoonlijke therapie en echt luisteren naar de mensen zijn dingen die hij mist in het werkveld. In eerste instantie is het idee om deze therapie aan te bieden bij de mensen thuis. Langskomen met een opklapbank en op zoek gaan naar waarom mensen nou last hebben van pijnklachten en waarom klachten steeds terug komen. Al snel komt Mitch er achter dat hij meer wilt.

LENTE 2016

Met een nieuwe behandelbank, emmer verf, wat hulp van vrienden en een laptop is de eerste fysieke locatie in Zoetermeer een feit. Op deze locatie kunnen mensen terecht voor therapie op een nieuwe manier, met een frisse blik en aandacht voor de persoon zelf.

BEGIN 2017

De locatie in Zoetermeer wint in populariteit. Mensen geven ons waardevolle feedback om ons elke dag te blijven verbeteren. Er komen nieuwe collega therapeuten bij en zelfs onze disciplines breiden uit.

ZOMER 2017

Een schitterende kans doet zich voor als Taufan Homan van topsport centrum Stride 6FT8 contact met Mitch zoekt voor een samenwerking in Rotterdam. Na een aantal meetings is besloten dat Física na een enorme verbouwing van het karakteristieke pand zich zal gaan vestigen in Rotterdam. Het is uiteraard beklonken met een glas prosecco. Een nieuwe plek om nog meer mensen te kunnen helpen werken aan een pijnvrij en sterk lichaam.

fisica rotterdam

BEGIN 2019

Física Zoetermeer verhuisd naar een nieuw pand in Zoetermeer voor nog meer mogelijkheden. Ook is er een grootse opening van de locatie in Rotterdam waar de verbouwing vertraging had opgelopen. Het resultaat mag er echter zijn. We zijn trots op onze groei en willen plekken creëren waar mensen volledig zichzelf kunnen zijn.

2021

Física weet zich steeds meer te onderscheiden op het gebied van screening, behandelingen, trainen en nu ook het voorkomen van klachten. Met de komst van PREHAB zet Física zich in op het voorkomen van pijn en blessures. Dit doen wij breed voor sportverenigingen maar ook individueel.

De organisatie groeit en wij richten ons op het verbeteren van de kwaliteit van onze therapeuten en behandelingen. Een intern opleidingsprogramma is in de maak en wij onderscheiden ons door te behandelen met myofasciale hands-on technieken in combinatie met trainingen. Dit helpt ons om mensen te helpen een pijnvrij, sterk en gelukkig leven na te streven.

Fisica fysiotherapie rotterdam

2022

Het jaar dat we een nieuw locatie openen. In samenwerken met Club 23 van schoolvriend Sebas opent Física nummer 3 in Alphen a\d Rijn. Na een verbouwing opnieuw een locatie die niet eerder gezien is binnen de fysiotherapie.

fisica fysiotherapie alphen

2023

Het jaar van groei en verandering. De ontwikkelingen voor het franchise plan begint serieuze vormen aan te nemen en zo komt er binnenkort een vierde Física locatie bij in een nog bekend te maken stad. 

Van Física naar ELEVEN

Wij zijn druk bezig met de overgang van Física naar ELEVEN. Wij kunnen niet wachten om straks onze nieuwe website en locatie in de dorpsstraat van Zoetermeer te laten zien.

Per 30 oktober is dit het tijdelijke adres: 

Stephensonstraat 2, 2723 RN Zoetermeer

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Team Fisica