FAQ

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op. Wij zijn er om je te helpen.

Alle therapeuten hebben een geregistreerde opleiding binnen de fysiotherapie, oefentherapie cesar/mensendieck en de daarbij passende specialisaties. De therapeuten zijn voorzien van een AGB code welke laat zien dat zij voldoen aan alle gestelde voorwaarden binnen ons vakgebied. Daarnaast worden alle Física therapeuten intern getraind om te werken volgens de Física manier. Wij blijven bij leren en willen dat onze therapeuten de beste zijn die je maar kunt krijgen.

Wat Física zo uniek maakt is onze aandacht voor de mens zelf en het feit dat alles verbonden is met elkaar. Veel therapeuten hebben geen doel naast het verminderen van je pijn op die specifieke plek. Bij Física kijken we naar het totale plaatje van hoe je lichaam is gebalanceerd en hoe het beweegt. Wij kijken naar hoe een probleem in het bewegen kan leiden tot problemen elders in het lichaam. Dit helpt ons om een strategie te bedenken die jou van pijn en disfunctie afhelpt voor de langere termijn. Je kunt zelfs je prestaties verbeteren door middel van onze therapie sessies. Wij hebben in onze praktijk de beschikking over specialisten die zowel fysiek als mentaal met je aan de slag gaan. Immers is alles met elkaar verbonden en zoeken wij naar een blijvende oplossing. In andere praktijken is hier vaak de mogelijkheid niet voor. Daarnaast is er bij ons een ontspannen sfeer waardoor je je meteen thuis voelt.

Dit is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld je pijngrens en wat je ervaring is met behandeld worden. De meeste mensen bij ons ervaren wel wat ongemak tijdens de hands-on behandelingen maar noemen het ‘’de beste pijn uit mijn leven’’. Wij werken met gewrichten, spieren en bindweefsel en vaak voel je je na de sessie gelijk een stuk beter. Soms zijn er dus technieken die wat pijnlijk zijn, wij gaan echter nooit over de grens heen van wat je aankunt en blijven met je communiceren zodat wij samen opzoek gaan naar de ideale intensiteit.

Tijdens de eerste sessie hebben wij ongeveer 30 minuten de tijd om kennis te maken met jou en jouw lichaam. De vervolg sessies duren 30 of 60 minuten afhankelijk van een aantal factoren. Vraag je therapeut om meer informatie hierover.

Zeker. Wij starten je eerste sessie met de eerste stap om er achter te komen wat je probleem is. Wij vinden het belangrijk dat je gelijk aan de slag kunt met je herstel. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar normaal gesproken behandelen wij meteen de eerste afspraak. Tijdens je hele revalidatie traject bij Física blijven wij testen en evalueren.

Alle therapeuten bij Física zijn geschoold in onze manier van behandelen en hebben allemaal een uniek karakter. Er zijn natuurlijk therapeuten die specialisaties hebben en jou beter bij een bepaalde klacht kunnen helpen. Daarom vragen wij bij het maken van een afspraak altijd waar je last van hebt. Mocht een andere therapeut op een later moment toch beter bij je passen dan is switchen zo gebeurd. Je kunt eigenlijk niet verkeerd kiezen.

Dit heeft te maken met verschillende factoren. Heb je een acute klacht, is deze chronisch en hoelang speelt dit dan al? Dan zijn er ook nog revalidaties na operaties die ook enorm verschillen. Wij willen bij chronische klachten dat er na 6 weken sowieso resultaat is geboekt. Zo niet dan passen wij het behandelplan aan. Na de eerste sessie heb je vaak ook al verbetering.

Als we het hebben over klachten en pijntjes die wegblijven hebben we het ook over preventie. Wacht niet tot een blessure zich ontwikkeld. Onze moderne leefstijl problemen zoals vastgeplakt zitten aan een bureaustoel of vele uren naar een scherm staren helpt ons lichaam niet zichzelf te onderhouden zoals het zou moeten. Voeg daar nog een kroegtijger activiteit aan toe na een stressvolle week met weinig beweging en je hebt de perfecte mix om klachten of pijn te ontwikkelen. Aan de andere kant kun je ook de tijd nemen om maandelijks te laten werken aan je spierspanning, je beweegpatronen te laten analyseren en andere leefstijl factoren aan te pakken. Zorg dat je die stijfheid of spanning niet negeert en werk er aan met ons zodat je beter gaat bewegen en je lekkerder in je vel zit. Ga voor een pijnvrij leven

Je hebt sinds 2006 geen verwijzing meer nodig om naar een therapeut te gaan. Mocht je een chronische indicatie hebben is het voor de verzekering wel handig als je een verwijzing hebt. Dit kan echter ook nog na je eerste consult geregeld worden.

Al onze prijzen zijn beschikbaar in onze tarieven.

Wij zijn erg kritisch op ons zorginkoopbeleid om jullie de best mogelijke zorg te bieden. Daarom hebben wij met een aantal verzekeraars een contract en met een aantal niet. Je kunt dit terug vinden via About | Veranderingen 2023. Je bent altijd welkom bij ons mocht je wel of niet bij een gecontracteerde verzekeraar zitten.

Helaas is dit voor ons niet mogelijk. Het is daarom belangrijk om zelf bij te houden hoeveel behandelingen je hebt en hoeveel er gedeclareerd zijn. Neem contact op met je verzekeraar als je vragen hebt over je dekking.

Onze policy is dat een afspraak 24 uur van te voren afgezegd of verplaatst moet worden. Mocht het binnen de 24 uur zijn moeten wij de afspraak in rekening brengen. Je kunt bellen, mailen of appen. Mocht er niemand beschikbaar zijn om te bellen (bijvoorbeeld op zondagen) laat het dan weten via de mail of app.

Voor de eerste sessie is het handig om makkelijke kleding aan te trekken. De therapeut moet kunnen zien en voelen waar het probleem zich bevind. Sportkleding is bijvoorbeeld wel makkelijk om even aan of uit te doen en zit prettig met testen of trainingen.

Wij houden van een dolletje en grapje waar dit kan en als daar ruimte voor is.

Het is bij ons op locatie niet mogelijk om een X-ray of MRI te maken. Hier hebben wij echter wel onze connecties voor. Het is wél mogelijk om een echo te laten maken bij ons in de praktijken. Ook is er een inbody scan aanwezig om lichaamssamenstelling te meten.

Stress is vaak een onderschatte factor van pijnklachten. Wij hebben ons team zorgvuldig samengesteld en getraind waardoor jij ook voor stress gerelateerde klachten bij een van onze toppers terecht kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan slaapproblemen.

Wij gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Waarom heb je pijn of kun je niet goed meer bewegen. Samen met jou stellen wij een plan op om voorwaarde te scheppen (mobiliseren, bindweefsel of triggerpoints) en daarna de klacht op te lossen door middel van een op maat gemaakt beweegprogramma.

Afspraak in Zoetermeer?

We gaan verhuizen binnen Zoetermeer, naar een nog toffere locatie! Tot die tijd overbruggen wij tijdelijk bij STERKER PT zodat wij jullie kunnen blijven helpen.

Per 30 oktober is dit het tijdelijke adres: 

Stephensonstraat 2, 2723 RN Zoetermeer

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Team Fisica