Echografie bij Física in Zoetermeer en Rotterdam

Echografie in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Rotterdam

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Física Fysiotherapie in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Hoe werkt het?

De echo werkt met geluidsgolven die door het apparaat het lichaam in gestuurd worden. De verschillende structuren in het lichaam (bijvoorbeeld bot, pees en spier) kaatsen het geluid terug naar het apparaat. Door de dichtheid van de verschillende structuren kunnen wij onderscheid maken tussen wat we zien. Door links en rechts te vergelijken kunnen wij eventuele verschillen tussen beide kanten zien.

De geluidssignalen die het lichaam in worden gestuurd zijn niet schadelijk voor je.

Echografie laten uitvoeren?

Kom langs voor een echografie op locaties Rotterdam of Zoetermeer.

Echografie bij:

Van Física naar ELEVEN

Wij zijn druk bezig met de overgang van Física naar ELEVEN. Wij kunnen niet wachten om straks onze nieuwe website en locatie in de dorpsstraat van Zoetermeer te laten zien.

Per 30 oktober is dit het tijdelijke adres: 

Stephensonstraat 2, 2723 RN Zoetermeer

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Team Fisica