Sportfysiotherapie Física

''Omdat wij zelf uit de sportwereld komen weten wij hoe belangrijk herstel van een sportblessure voor je is.''

Voor (top) sporters is het van groot belang dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert zonder pijntjes of blessures. Daarom zijn wij bij Física gespecialiseerd in het doelgericht en zo snel als mogelijk oplossen van sportblessures. Sporters krijgen bij ons in de praktijk voorrang bij het inplannen van een afspraak. Sportfysiotherapie dragen we een warm hart toe.

bewegen medicijnen
Sportfysiotherapie gericht op een snel en volledig herstel

VOORRANG

Bij ons in de praktijk hebben (top)sporters voorrang. Je kunt zo snel als mogelijk terecht voor een eerste afspraak.

Total body check

Blessures kunnen acuut ontstaan of langzaam, wij willen uitzoeken waarom en checken de 'zwaktes' in jouw beweegketens.

Beter dan voorheen

Tijdens het herstel kom je er achter waar je zwaktes liggen, deze verbeteren we samen zodat je beter en fitter bent dan voor je blessure.

fisica zoetermeer

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een therapeutische specialisatie. Sportfysio’s richten zich op het opleiden van atleten voor het voorkomen en de behandeling van sportgerelateerde blessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten, hoe blessures ontstaan en hoe ze zijn te voorkomen. Hij begrijpt ook waarom sporten belangrijk voor je is. Naast voetballers & andere sporters behandelt een sporttherapeut ook kwetsbare groepen – zoals ouderen en kinderen. Sport wordt vaak gebruikt als therapie om verschillende problemen te overwinnen. De sportfysiotherapeut behandelt mensen met uiteenlopende fitnessdoelen, zoals het lopen van een marathon of meer bewegen in het algemeen. Om dit te bereiken geeft hij je een advies op maat.

Het werk van de sportfysiotherapeut 

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die blessures behandelt aan spieren en gewrichten, meestal aan de knie, enkel en schouder, omdat die vaak door sporten overbelast worden. Herstel van een blessure is niet het enige waar revalidatietherapie mee te maken heeft. Het kan ook helpen om gewonde ledematen op een gecontroleerde manier te trainen om toekomstige verwondingen te voorkomen. Tijdens een onderzoek kan een fysiotherapeut bepalen welke extra beweging nodig is om blessures te voorkomen.

Waarom kiezen voor een speciale sportfysiotherapeut? 

Met gerichte behandeling en advies van een sportfysiotherapeut moet je binnen afzienbare tijd weer op je oude niveau kunnen trainen. Als gevolg hiervan vermijd je ook terugkerende verwondingen en de noodzaak van dure behandelingen met een lang herstel. De sportfysiotherapeut leidt sporters op en helpt hen fit te blijven voor hun gewenste sport. Indien nodig overleggen zij met jouw trainer. Het is veel gemakkelijker om met iemand samen te werken die je als atleet begrijpt in plaats van alleen ziet als patiënt.

Je huisarts of specialist kan je doorverwijzen naar een sportfysiotherapeut of je kunt er zelf voor kiezen een afspraak in te plannen. Behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed en valt onder de standaard verzekering voor fysiotherapie.

Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar op onze toplocaties waar wij alles tot onze beschikking hebben om jou zo snel als mogelijk van je blessure af te helpen. Boek nu een eerste sessie via onze ‘boek hier’ button en begin vandaag nog aan jouw herstel.

Sportfysio locaties

Van Física naar ELEVEN

Wij zijn druk bezig met de overgang van Física naar ELEVEN. Wij kunnen niet wachten om straks onze nieuwe website en locatie in de dorpsstraat van Zoetermeer te laten zien.

Per 30 oktober is dit het tijdelijke adres: 

Stephensonstraat 2, 2723 RN Zoetermeer

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Team Fisica