''handfysiotherapie is cruciaal voor een snel herstel van een sportblessure''

Wonden, littekens, brandwonden, breuken, gebroken pezen of zenuwen, spierscheuren of zelfs (gedeeltelijke) amputaties van vingers, met impact op de motorische werking van je hand(en) zijn redenen om in behandeling te gaan bij een handfysiotherapeut. Klachten kunnen ook onstaan door sport- of werkgerelateerde overbelasting, zoals een tenniselleboog of carpaal tunnelsyndroom.

sporter fysiotherapie

VOORRANG

Bij ons in de praktijk hebben (top)sporters voorrang. Je kunt zo snel als mogelijk terecht voor een eerste afspraak.

Total body check

Handblessures kunnen acuut ontstaan of langzaam, wij willen uitzoeken waarom en checken de 'zwaktes' in jouw beweegketens.

Beter dan voorheen

Tijdens het herstel kom je er achter waar je zwaktes liggen, deze verbeteren we samen zodat je beter en fitter bent dan voor je blessure.

fisica zoetermeer

Onze handfysiotherapeuten staan voor je klaar op onze toplocaties waar wij alles tot onze beschikking hebben om jou zo snel als mogelijk van je hand- of polsblessure af te helpen. Boek nu een eerste sessie via onze ‘boek hier’ button en begin vandaag nog aan jouw herstel.

Handtherapie

De hand is een unieke deel van het mens lichaam met vele belangrijke functies. Met onze handen kunnen we praten, werken, sporten, tillen, trekken en gereedschappen vasthouden.

De hand heeft een uiterst fijne en complexe anatomie. De hand heeft alle onderdelen met zorg op elkaar afgestemd en kan erg kwetsbaar zijn. Het gebruik van je hand kan snel vermoeilijkt worden bij een blessure of een slopende ziekte. Handelingen die vroeger, zonder nadenken gedaan werden, kunnen plotseling de hoogste aandacht vereisen.

Een handtherapeut is een fysiotherapeut of ergotherapeut die een aanvullende opleiding heeft gevolgd en klinische ervaring heeft opgedaan. Hij/zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van personen met een hand- of polsblessure of -ziekte.

De handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt de patiënt. Dit kan een eenmalige behandeling zijn, maar je kunt je handen ook over een langere periode laten behandelen.

Aandoeningen van de hand en pols kunnen zich op verschillende manieren manifesteren en in verschillende mate van ernst zijn. Pols- en/of vingerinstabiliteit, zenuwbeknelling, peesontsteking en fracturen kunnen allemaal een aanzienlijke invloed hebben op de de motoriek van je hand.

De hand, pols of onderarm moet door een chirurg met grote chirurgische precisie worden behandeld. Na een dergelijke operatie heeft de patiënt behoefte aan begrip en aandacht van een specialist.

Onze locaties voor handfysiotherapie