Física Fysiotherapie Alphen aan den Rijn

Neem simpel en snel contact met ons op via het contactformulier. Dan bellen wij van Física Fysiotherapie Alphen aan den Rijn jou zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een afspraak.

LET OP: Wij zijn telefonisch het beste bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 14:00.

Spreek de voicemail in of stuur een mail/app naar de praktijk buiten deze tijden om voor een snellere response.

In de vestiging Alphen aan den Rijn hebben wij de beschikking over veel verschillende disciplines. Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten en Ergotherapeuten werken samen met Haptonomen, trainers en diëtisten. Er is altijd iemand die jou kan helpen met jouw klacht. 
 
Maak een afspraak en ervaar gezelligheid en een plek waar je je vanaf moment één thuis voelt.
Wat een fijne plek! Naast de goeie hulp, ook een top locatie met een leuk team
Gemma PostGemma Post
10:06 04 Apr 22
Fijne fysio en enorm leuk team! Erg tevreden
Cees ToetCees Toet
08:03 01 Apr 22
Mooie open ruimte met een kunidig team aan fysio's! Aanrader
Laila QLaila Q
13:18 31 Mar 22
Hele fijne fysiotherapie! Hele mooie locatie en onwijs fijne mensen die er werken
Mitch SchaefersMitch Schaefers
13:08 31 Mar 22
Onwijs trots op deze tot in de puntjes gestylede locatie!💜
js_loader

Física Fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapie is een dynamisch vak waar jaarlijks veel in veranderd. Het is daarom als klant lastig in te schatten bij welke therapeut je nou het beste een afspraak kunt maken. Je kunt als therapeut onmogelijk alles weten en daarom geloven wij in verschillende therapeuten met elk hun eigen specialisatie. Zo kan elke behandelaar zich steeds verder verdiepen in zijn of haar vakgebied en het beste resultaat voor jou bewerkstelligen. 

Synergie tussen specialismen

In al onze praktijken / vestigingen geloven we erin dat een organische samenwerking tussen onze specialisten veel oplevert. En dat zien we ook terug bij onze cliënten. We durven hiermee buiten onze eigen eilandje te kijken en overleggen met elkaar wat het beste behandeltraject is voor jou als cliënt. Het kan dus zijn dat een van de therapeuten vooral helpt bij de pijnbestrijding en de andere je begeleid de oorzaken van de lichamelijke klachten te verhelpen. De werkwijze is dus elke keer anders, helemaal op maat.

Geschikt voor veel verschillende lichamelijke klachten

Fysiotherapie is ook geschikt voor de behandeling van andere soorten klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijn in de knie, schouderpijn, klachten aan de enkels of heupen. De fysiotherapeut kan ook zeer behulpzaam zijn bij klachten zoals MS, parkinson, artrose en het houden van balans (evenwicht).

Passende maatregelen voor jouw herstel

Onze fysio praktijk beschikt over de nieuwste fitnessapparaten, behandelmethoden en een team van enthousiaste (sport)fysiotherapeuten, ergotherapeuten en manueel therapeuten.

Sportfysiotherapie

Een sportblessure is erg vervelend. Je kan niet meer sporten zoals je wilt en je ervaart bewegingsklachten. Met gedegen sportfysiotherapie kan je leren sneller te herstellen van deze blessure. Met de juiste begeleiding van een sportfysiotherapeut leer je te bewegen op een manier dat je gewrichten, pezen en spieren minder belast worden. Je kan dan vaak revalideren en sporten tegelijk. Wel zo fijn als je het sporten erg mist en/of deelneemt aan een groepssport!

Met intaping met behulp van kinesiotape kunnen drukpunten minder belast worden en kan je beter bewegen met je blessure. Alleen is dit natuurlijk een kortstondige oplossing voor het daadwerkelijke probleem. In onze praktijk bestrijden we het probleem bij de kern. We willen dat u langstondig weer gezonbd kan bewegen.  

Fysio en manuele therapie vullen elkaar aan

Als vuistregel richten fysiotherapeuten zich vooral op de zachte delen van het lichaam, zoals spieren en gewrichtsbanden of pezen. Terwijl manueeltherapeuten zich meer richten op harde delen zoals de gewrichten en natuurlijk de wervelkolom.

Dry needling als behandelmethode bij lichamelijke klachten

Dry needling, ook wel intramusculaire stimulatie genoemd, is een behandeling waarbij een naald wordt gebruikt om het verdikte deel van de spier te doorboren. Deze behandeling wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van myofasciaal pijnsyndroom, spierstijfheid en pijn bij patiënten.

Hoe werkt een Verwijzing?

Bij Fisica kan je zonder verwijzing (in de meeste gevallen) direct een afspraak maken. Natuurlijk kan het ook zijn dat je via een huisarts of bijvoorbeeld als patient van het Alrijne ziekenhuis verwezen worden. Als je bij ons binnenkomt als nieuwe client / patient zullen we ervoor zorgen dat er een aanpak wordt ontwikkeld die helemaal toegesneden is op jouw diagnose.

Hoe zit het met de vergoeding van de kosten?

Onze fysiotherapiepraktijk is aangesloten bij / werkt samen met alle zorgverzekeringen. De kosten voor een behandeling vallen vaak binnen je zorgverzekeringspakket. Al kan het zijn dat je niet voldoende aanvullend verzekerd bent. Samen met jou kunnen we tijdens de screening / intake een behandelplan opstellen die zoveel mogelijk rekening houd met je huidige dekking. Bij de intake vragen we goed door naar je klachten en wensen qua motoriek en maken we gebruik van de modernste technieken zoals echografie. Op basis van die informatie kunnen we je later beter behandelen in onze vestiging in Alphen aan den Rijn.

Onze Fysiotherapeuten in Alphen aan den Rijn

yoran marck fisica

Yoran Marck

Fysiotherapeut
Mitch Schaefers fisica fysiotherapie

Mitch Schaefers

Fysiotherapeut | Founder
Física moet een plek zijn waar jij je op je gemakt voelt, een thuis. Waar jij samen met onze gespecialiseerde therapeuten kunt werken aan de oplossing op de lange termijn. En als je er dan toch bent, kan het maar net zo goed gezellig zijn. Wij houden wel van een beetje humor in het leven!
fysiotherapeut Danielle Huguenin

Danielle Huguenin

Fysiotherapeut
De fysiotherapeut en patiënt werken samen aan herstel. Door middel van een wetenschappelijk onderbouwd behandelplan, hard werken en lachen brengen wij het plezier terug in klachtenvrij bewegen.

CONTACT & ADRESGEGEVENS AFSPRAAK FYSIOTHERAPIE ALPHEN AAN DEN RIJN

De contact- en adresgegevens voor Fisica fysiotherapie Alphen aan den Rijn. Heb je vragen over onze praktijk? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord en helpen je graag.